Kontaktujte nás

Otázky a odpovědi

Co je to blog?

Slovo „blog“ vzniklo stažením anglického „web log“, což v češtině zhruba znamená „webový zápisník“, a zkrácením slova „weblog“.

Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Nejčastěji, nikoli však nezbytně, bývají zobrazovány v obráceném chronologickém pořadí, (tj. nejnovější nahoře). Autor se nazývá blogger (někteří Češi píší pouze jedno g), veškeré blogy a jejich vzájemné vztahy blogosféra.

Zdroj: Wikipedie

 

 

 

Co je to Osadní výbor? A jak vznikl OV Zbečník?

Osadní­ výbor je podle ust. § 121 Zákona o obcí­ch č. 128/2000 Sb. zří­zen jako poradní­ a iniciační­ orgán zastupitelstva města. Výbor je oprávněn:

a) předkládat orgánům obce (zastupitelstvu, radě i ostatním výborům) návrhy týkající se rozvoje části obce a rozpočtu obce

b) vyjadřovat se k takovým návrhům nebo k podnětům a připomínkám, které se týkají dotyčné části obce nebo které předkládají obecním orgánům občané obce s trvalým pobytem v dotyčné části obce

 

Výsledky voleb do Osadních výborů konaných dne 30.4.2011

Účast občanů byla prachbídná a proto si pár zúčastněných zvolilo OV dle své představy :-(

Zápis o výsledku hlasování OV-Hronov.doc (69,5 kB)

 

Zastupitelstvo města Hronova schválilo na svém jednání dne 16. 2. 2011 ustanovení osadních výborů v částech města Hronova – Zbečník, Žabokrky, Rokytník, Velký Dřevíč a Malá Čermná (usnesení 9/1/2011) a stanovilo, že osadní výbory budou mít 5 členů (usnesení č. 22/1/2011).

 

Složení výboru:

Petr Havelka - předseda
Michal Lembej
Jiří Vejvoda
Ludvík Vlach
Jakub Winter

Kontakt OV:
e-mailová adresa - ovzbecnik@seznam.cz  
bývalé webové stránky - https://ovzbecnik.webnode.cz/

 

Osadní výbor zaniká stejně jako ostatní výbory s koncem funkčního období zastupitelstva, které osadní výbor zřídilo. Takový je právní výklad Ministerstva vnitra ČR, v zákoně o obcích to není výslovně uvedeno.

Činnost OV Zbečník byla ukončena prvním zasedáním nového hronovského zastupitelstva dne 5. listopadu 2014.

 

Co je to Zbečník náš domov?

 

Zbečník náš domov vznikl na jaře roku 2012 jako občanské sdružení, nyní jako spolek. Působí v obci Zbečník, jenž je součástí města Hronova. Spolek tvoří úžasní, obětaví a pohodoví lidé, kteří se chtějí aktivně zapojit do rozvoje společnosti a do událostí v občanském životě. Spolek má v plánu organizovat akce pro děti, se zaměřením na občany Zbečníka a blízkého okolí. Dále má za cíl zlepšovat celkový stav obce, podporovat a vytvářet projekty pro trvale udržitelný rozvoj, dlouhodobě ochraňovat a obnovovat zdejší přírodu a krajinu včetně historických a kulturních památek, ekologicky vychovávat a podporovat staré tradice a snažit se oživit pospolitost a duchovní spokojenost občanů. K informování spoluobčanů provozuje webové stránky www.zbecnik.com.


Dne 19. dubna 2012 bylo občanské sdružení Zbečník náš domov zaregistrováno na Ministerstvu vnitra ČR pod č.j. VS/1-1/88471/12-R a bylo mu přiděleno IČO 22743537.
 

Dne 1. ledna 2014 bylo dle nového občanského záloníku (NOZ) občanské sdružení automaticky transformováno na spolek.

Kontakt:
e-mailová adresa - info.zbecnik@seznam.cz
webové stránky - www.zbecniknasdomov.webnode.cz

 

 Máte li zájem podílet se na podobě naší obce, rádi Vás přivítáme mezi námi.